Imprimeix

Entre el conjunt de recursos que la Fundació ofereix per a donar suport al moviment associatiu, trobem els espais que formen el patrimoni immoble de la Fundació i que està destinat a enfortir el teixit d’entitats laiques i progressistes:


L’ESPAI FERRER i GUÀRDIA és un equipament de 200 metres quadrats obert al barri i al districte de Ciutat Vella, amb la voluntat d’esdevenir l’ateneu de referència pel conjunt d’entitats que tenen la seu social al c/Avinyó 44.

El projecte de L’ESPAI FERRER I GUÀRDIA, ha estat impulsat per la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, recuperant els espais de la planta baixa de l’històric edifici (1775), i que s’havien utilitzat com a aules de formació de monitors i caps escolta. La rehabilitació de les antigues aules, permetrà obrir aquest espai que llinda amb el c/Avinyó i el c/Carbassa a la ciutat de Barcelona, i en el que s’hi celebraran activitats culturals, associatives, gastronòmiques, socials, artístiques, etc.

Algunes de les activitats que es poden organitzar a l'Espai:

Més informació: www.espaiferreriguardia.cat

DSC 0002DSC 0044l-espai-ferrer-i-guardial-espai-ferrer-i-guardia2l-espai-ferrer-i-guardia3


Al carrer Avinyó 44, en la planta noble de l'edifici del segle XVIII, hi ha la Biblioteca Ferrer i Guàrdia.

La Biblioteca, a més de ser un espai d'estudi i investigació, també és possible utilitzar-la com a lloc de reunions, xerrades o actes de petit format. Té una capacitat de fins a 20 persones.

 DSC 0029DSC 0042DSC 0073IMG 3697P1010944


El local del carrer Molí 21, al barri de la Plana del Castell de Rubí és la seu del Centre d'Esplai l'Eixam i l’Ateneu Molí 21. Es tracta d'un edifici de tres plantes de les quals l'Eixam ocupa la primera i la segona. La seva façana és un exemple de les construccions industrials de principis del segle XX i per això l'edifici està inclòs en el catàleg del patrimoni industrial de Rubí. Va ser originàriament la fassina del celler del Castell.

La Fundació Ferrer i Guàrdia dóna suport al projecte de base mitjançant la signatura de convenis amb l’administració i fent d’avaladors del projecte.

eixam1eixam2eixam3eixam4


La finca denominada Mas del Amigo, propietat de la Fundació Ferrer i Guàrdia  gràcies a la donació de la Família Castellà-Surribas, es troba situada en el terme municipal de La Ràpita, a les Terres de l'Ebre.

Juntament amb Acció Escolta de Catalunya, la Fundació continua el projecte de convertir el Mas del Amigo en un Campament Escolta Internacional i Estació biològica ambiental per tal de fomentar l’estudi i també oferir un espai per què els joves puguin fer activitats respectuoses amb la natura.

Mas del Amigo en les diferents fases d'obres:

mas del amigo fases obres


L’Ermita de Sant Joan d'Enveja va ser cedida per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú el 2007 per tal que, un cop restaurada i rehabilitada, esdevingués la seu del Centre d'Esplai Drac Màgic. Des de gener de 2011, la seu de l'esplai ja és una realitat, i cada dissabte s'hi troben infants i joves vilanovins.


Local de l'Agrupament Escolta Sant Francesc Xavier a Barcelona, disposa d’uns 300 m2 on l’agrupament desenvolupa les seves activitats escoltes així com el projecte Espai Jove, un punt de trobada de joves d’Acció Escolta de Catalunya.