Imprimeix

seminaris-edlseminari
JOVES I PARTICIPACIÓ EN ELS AFERS PÚBLICS

Dijous 29 de novembre de 2012, a les 18:30h
Espai Ferrer i Guàrdia (c. Avinyó, 44, Barcelona) 

DESAFECCIÓ O NOVES FORMES DE PARTICIPACIÓ?
QUÈ EN TREIEM DESPRÉS DEL 25N?

Mirem la participació juvenil amb altres ulls i amb altres veus. Trenquem tòpics.

En els darrers anys s'ha incrementat la preocupació institucional sobre la participació política dels i de les joves. Als ja coneguts, però discutibles, discursos sobre la “desafecció” juvenil, s'afegeix un nou element, fruit de la conjuntura econòmica actual, que és el protagonisme que els joves han tingut en diferents iniciatives de protesta sota formes no tradicionals, en les que les xarxes socials han tingut un paper predominant.

En aquest context, es posa de manifest la importància de debatre i analitzar com evolucionen les formes de participació dels i les joves. Les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 25 de novembre ofereixen una nova oportunitat de reflexió sobre la participació juvenil.

Tot i que un dels elements centrals del debat serà la participació electoral, pretenem no limitar només el debat a aquest aspecte de la participació. Es debatrà sobre la participació 2.0 (xarxes socials, e-participació), la participació organitzada vs. la participació en nous escenaris, la desafecció política juvenil (desafecció dels afers de la “polis” vs. desafecció dels partits) i les condicions per a la participació, entre d’altres qüestions.

En el marc del seminari també es presentaran els resultats preliminars de l’Enquesta de Participació Política 2011.

Comptarem amb la participació de:

Consulteu el programa
Activitat gratuïta. Places limitades.
Necessari confirmar assistència a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o 93.601.16.44
Més informació: www.ferrerguardia.org