revista_docenciaLa Revista Docència publicada pel sindicat USTEC-STEs, dedica un monogràfic a Ferrer i Guàrdia en el seu número 29 (maig 2009). Inclou una edició especial del film Una vida per la llibertat d’Agustí Coromines.

Al monògràfic podeu trobar els següents continguts:

 

 

Cronologia d'una època: repàs als principals esdeveniments polítics, socials i culturals a cavall entre els segles XIX i XX.

Passat i present de l'obra de Ferrer i Guàrdia: En els seus articles, Victòria Camps, Joan-Francesc Pont, Francesc Saló i Jaume Carbonell ens descobreixen la vessant més innovadora i socialment compromesa del nostre pedagog.

Escoles: Els quatre centres educatius catalans que porten el nom de Ferrer i Guàrdia ens expliquen què representa per a ells la figura del pedagog.

Taula rodona: Agustí Coromines, M. Pau Trayner, Emili Cortavitarte i Gemma Martin ens apropen a la figura d'un Ferrer i Guàrdia llunyà en el temps, però ben actual pel que fa al seu llegat.

Testimonis: Deixebles i seguidors de Ferrer i Guàrdia ens endinsen en el coneixement d'aquesta figura a partir de les seves experiències i vivències.

La Fundació Ferrer i Guàrdia i el sindicat USTEC-STEs us conviden a la presentació del monogràfic de la revista Docència sobre aquest català universal:

Dia: Dijous 4 de juny, 19h
Lloc: Fundació Ferrer i Guàrdia, carrer d’Avinyó, 44

Tanmateix, l'USTEC-STEs ha editat també calendaris del curs 2009-10 (en format gran i petit) dedicats també a la figura de Ferrer i Guàrdia. Tant els calendaris com la revista els podeu trobar als seus locals (Ronda Universitat, 29 5è Barcelona).