Salvados, Premi Ferrer i Guàrdia.La Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia ha lliurat el seus premis al programa televisiu “Salvados” i als esplais laics i progressistes de la federació Esplais Catalans (Esplac) com a reconeixement per la seva tasca de transformació social.

En concret, el programa que dirigeix i presenta Jordi Évole ha rebut el guardó “per la seva tasca de denúncia social i de visibilització dels problemes ciutadans”. D’altra banda, els esplais d’Esplac han estat premiats gràcies a la seva feina, que “incideix de forma pràctica en el desenvolupament i la transformació social del territori des de l’associacionisme educatiu”, segons ha expressat Sílvia Luque, directora de la Fundació Ferrer i Guàrdia.

Aquests guardons van ser atorgats en el marc de la Nit Ferrer i Guàrdia, celebrada dijous 22 de març a la Casa Llotja de Mar de Barcelona, en la qual la Fundació va commemorar els seus 30 anys de trajectòria.

Més de 120 representants de l’àmbit polític, institucional i d’entitats de la societat civil van assistir al sopar commemoratiu, entre els quals es trobaven l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Marta Vilalta; i la diputada delegada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez.

Les tres representants institucionals van posar de relleu la “destacada” tasca de la Fundació Ferrer i Guàrdia a la societat durant els seus 30 anys de treball, la qual cosa la posiciona com “un gran referent en l’educació i en les llibertats civils” (Laura Martínez) i “la consolidació d’un projecte necessari i plenament imprescindible” (Marta Vilalta). Així mateix, Ada Colau va demanar públicament a la Fundació, durant la seva intervenció, que “si us plau, seguiu endavant amb el llegat de Ferrer i Guardià perquè el necessitem més que mai”.

Les fotografies de la Nit Ferrer i Guàrdia 2018 estan disponibles al Facebook de la Fundació

 

#PracticaLaUtopia

Durant la celebració d’aquest sopar, a més de lliurar els Premis Ferrer i Guàrdia, la Fundació va presentar una nova peça audiovisual corporativa: #practicalautopia

Així mateix, la Fundació va presentar el llibre d’entrevistes “De Johan Cruyff a Ada Colau. Entrevistes per a la formació, la reflexió i l’agitació política”, que es pot aconseguir a través de la nostra web.

 

Amb el suport de:

Logo DBDO horitzontal positiu