SomJoventutLa Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya enceta aquest dissabte 21 de setembre una sèrie de trobades amb tots els regidors i regidores de Joventut del territori amb el nom “Som Joventut” per tal de reivindicar la importància de les polítiques públiques adreçades a les persones joves. L’objectiu d’aquestes trobades és identificar els principals reptes i problemàtiques de les polítiques de joventut, reflexionar sobre el paper de les regidories i conselleries en aquest àmbit, i generar un espai d’intercanvi d’idees.

Des de la Fundació Ferrer i Guàrdia hi participarem en aquestes jornades de treball impartint un taller formatiu sobre planificació estratègica en matèria de joventut. Amb el títol “Fes-ho possible! Del programa polític al pla local de joventut”, el taller vol reflexionar sobre el rol dels responsables polítics en relació als plans locals de joventut i en com vincular les seves prioritats dins d’aquest instrument estratègic. A banda, la dinàmica també pretén reivindicar la necessitat dels municipis de dotar-se de planejaments en matèria de joventut, ja que més del 85% dels ajuntaments de Catalunya consideren que el pla local de joventut els ha ajudat a millorar el seu coneixement sobre la realitat de les persones joves, així com el seu contingut i la metodologia de les seves polítiques.

Les primeres sessions seran el dissabte 21 de setembre amb els regidors i regidores de Joventut de Girona i Lleida. Les properes trobades seran el 28 de setembre a Barcelona i les Terres de l’Ebre, i el 5 d’octubre a Tarragona.

Joc de taula: Joc dels Rols