consell infants de vila pieraS’ha acabat ja el curs escolar i tres municipis de Catalunya ho fan amb un nou Consell d’Infants ja plenament format i consolidat, i dinamitzats per la Fundació Ferrer i Guàrdia i promoguts per la Diputació de Barcelona. Piera, Carme (ambdós a l’Anoia) i Balsareny (Bages) ja compten amb  òrgans de participació en què els infants exerceixen els seus drets com a ciutadans a través de la participació en aquells temes que els afecten, a partir de  les seves aportacions i plantejaments sobre com millorar els seus respectius municipis.

 Després de diverses sessions per decidir els càrrecs i les dinàmiques, debatre temes i fer propostes, dissenyar un logotip (com el de la imatge) i formalitzar-ne la creació, s’ha realitzat un acte públic per explicar a la resta dels ciutadans del municipi la feina realitzada. Un moment molt esperat per als nens i nenes, ja que han tingut tot el protagonisme i es han pogut visualitzar la seva tasca. 

A més dels tres Consells d’Infants esmentats, la Fundació Ferrer i Guàrdia també ha participat en la reactivació i dinamització del de Premià de Mar, al Maresme.