invitacioExpoCapella

 

 

 

  Avui 4 de juliol de 2016 a les 19h. s’inaugura l’exposició de pintures de Joël Capella en homenatge a Francesc Ferrer i Guàrdia al Centre Cultural La Fàbrica de Celrà.

 Aquesta exposició-homenatge a Francesc Ferrer i Guàrdia revela més un manifest que no pas una exposició clàssica. Per a Joël Capella, Francesc Ferrer i Guàrdia formava part d’aquests éssers lluminosos de finals del segle XIX que “creien el món de manera global: el treball, la sanitat, l’educació, l’escola... en poques paraules, la plenitud de l’home. Agitador revolucionari de dimensió internacional, anarquista republicà, francmaçó, va morir lluitant en front d’una societat violenta i reaccionària”. Amb la seva obra, Capella vol contribuir a recordar a la joventut que la felicitat es troba a la Terra i no pas en un altre lloc.

Joël Capella neix a Lille, França, el 1948. Sempre ha treballat com a professor-director. Ha sigut agitador cultural, responsable polític i sindical, al mateix temps que elaborava la seva obra plàstica. Ha estat Professor de semiologia a l’Escola de Belles Arts de Lille. Ha residit a Tunísia on va treballar i va investigar a l’entorn dels protollenguatges i els metallenguatges de l’art tradicional. Entre 1978 i 1988 va crear l’Escola Superior de la Imatge d’Angoulême. Entre el 1988 i el 2010 ha treballat a l’Escola Nacional d’Arts Decoratives de Limoges. Des del 2007 resideix a Catalunya i fins 2012 ha impartit cursos a Limoges (França) i a la Facultat de Belles Arts de Barcelona.