Internet SeguraAvui en el dia #InternetSegura, posem a la vostra disposició recursos per al treball de prevenció en matèria de seguretat a les xarxes.

Què en saps de la teva petjada digital? Et sona d’alguna cosa el pishing? I el grooming? Doncs són practiques més freqüents del que podríem pensar. Però no ens alarmem, les xarxes socials i Internet han transformat  en bona part les maneres de relacionar-nos i d’accedir al coneixement, però malahauradament, també han comportat cert perills sobre els que cal prendre consciència.  

Aquestes i altres qüestions són les que hem tractat d’abordar en aquesta guia de Segurnet. Des de l’Institut d’Anàlisi Social i de Polítiques Públiques de la Fundació Ferrer i Guàrdia us fem arribar en aquesta guia amb un seguit de reflexions i recursos per treballar amb joves i infants l’ús d’Internet i de les xarxes socials. Així, la guia es consta de tres parts; conceptes, riscos i materials i recursos pedagògics.

En la primera part hi podreu trobar algunes reflexions sobre el nostre pas per la xarxa i sobre els usos que en fan els infants i joves de l’Estat espanyol. En segon lloc presentem breument alguns dels principals perills als que podem estar exposats quan naveguem. Finalment, presentem un recull de materials i recursos de tota mena (vídeos, àudios, dinàmiques, textos per al debat, etc.) que us permetin treballar amb joves i infants la seguretat a Internet i per altra us permetin seguir investigant si és que teniu més ganes de conèixer millor el tema.

Esperem que us pugui ser d’utilitat amb els vostres infants i joves.

Us podeu descarregar la guia en el següent enllaç o podeu sol·licitar una guia interactiva a través del correu de la fundació (Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.)