Des de la Fundació Ferrer i Guàrdia treballem des de fa temps en projectes sobre polítiques digitals. Disposem d’un projecte propi de generació de coneixements entorn la seguretat a internet, la presència a les xarxes socials i l’evolució de les competències digitals anomenat Segurnet

BRETXADIGITAL2020 25.3.20 xxss retos CAT

Per altra banda, també hem incorporat aquesta perspectiva en projectes d’assessorament com són els Plans de Prevenció de Drogues i altres addiccions, on hem realitzat una anàlisi de l’addicció a les pantalles. Fruit d’aquesta línia de treball, hem donat suport al procés participatiu de la Generalitat de Catalunya del programa Punts Òmnia, que treballen la inclusió social i fan treball comunitari a partir de les TIC, i actualment estem finalitzant un estudi impulsat per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya a través del seu projecte m4social, sobre “La Bretxa digital en les persones ateses per entitats socials”.  

Amb aquests projectes hem consolidat uns coneixements sobre la bretxa digital que hem cregut oportú sistematitzar i difondre en aquest article. Una proposta on presentem una aproximació teòrica a les diferents dimensions de la bretxa digital, analitzem les principals dades estadístiques existents entorn la bretxa digital i proposem el treball a desplegar per les diferents administracions públiques davant els reptes que es plantegen.  

Per a ampliacions d’informació o qualsevol dubte podeu contactar amb la Fundació a l'adreça electrònica següent: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Materials

Article "Bretxes digitals: noves expressions de les desigualtats"

Infografia "Les Bretxes digitals"