ConsellComarcalAltPenedesLa Fundació Ferrer i Guàrdia inaugura la nova onada de Plans Comarcals de Joventut (PCJ) amb l’entrada en vigor del nou planejament de l’Alt Penedès. El passat 11 d’abril, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès va aprovar per unanimitat el nou Pla Comarcal de Joventut 2019-2023. Una norma on la diagnosi i l’elaboració del planejament ha anat a càrrec de la Fundació Ferrer i Guàrdia.

Es tracta del primer Pla Comarcal de Joventut que entra en vigor a la província de Barcelona després de molts anys, ja que durant un temps es va apostar per altres eines de planificació estratègica. Des de la direcció de Joventut de la Generalitat s’està promovent de nou aquest tipus de planejaments en l'àmbit comarcal i cada vegada són més comarques les que decideixen dotar-se d’un.

En concret, el Pla comarcal de l’Alt Penedès compta amb un calendari d’actuacions anual que recull diferents projectes i programes adreçats als joves. Els eixos que vertebren la norma són: l’impuls de l’emancipació juvenil, benestar i cohesió social, la cohesió territorial i el treball transversal amb diferents agents.

Amb l’aprovació i l’aplicació del pla de l’Alt Penedès, la Fundació es consolida com un referent en la planificació estratègica sobre joventut en l'àmbit local i comarcal. Actualment, l’entitat està elaborant tres plans comarcals més com són els de l’Anoia, el Maresme i l’Alt Empordà.

*Imatge del Consell Comarcal de l'Alt Penedès