Curs Disseny Polítiques Joventut 3a edicio

Imatge: Diputació de Barcelona

Es tracta del tercer curs sobre “Els fonaments del disseny d'un Pla Local de Joventut” (PLJ) que imparteix la Fundació Ferrer i Guàrdia per a la Diputació de Barcelona. Un curs dirigit a tècnics i tècniques de Joventut de la província de Barcelona que va finalitzar amb èxit el passat 1 de febrer amb l’entrega dels treballs finals: el disseny del pla local de joventut del seu municipi.

Aquest curs teòric i pràctic, que va començar al setembre i conclou aquest mes, ha servit als participants per adquirir les eines i habilitats per dissenyar els plans locals de joventut de les seves localitats. A més, els ha permès conèixer la importància del treball transversal i de la participació juvenil en tot el procés de disseny i execució del pla. El curs també dona la base per al disseny de les futures polítiques de joventut.

La Fundació Ferrer i Guàrdia és un referent en l’elaboració de Plans Locals de Joventut. Actualment hi està treballant en quatre municipis catalans com són les localitats de Cabrils, Copons, Sant Vicenç de Castellet i Vilafranca del Penedès. Com a novetat, la Fundació també ha començat a elaborar Plans Comarcals de Joventut per a l’Anoia, l’Alt Penedès i l’Alt Empordà.