targeto jpgLa Fundació Ferrer i Guàrdia organitza la “Jornada TIC’s i Educació: Saltant obstacles en l’era de la informació”, en què s’abordaran alguns dels temes més candents en l’àmbit de l’educació: com gestionar les TIC en l’aprenentatge, com acompanyar els i les joves en els usos individuals de les noves tecnologies i com fer front a les noves bretxes digitals. L’acte tindrà lloc aquest dissabte 1 de desembre de 10h a 14h al Centre Cultural Albareda (c/ d'Albareda 22, Barcelona).

L’activitat serà un espai de debat i formació per a famílies i professionals de l’àmbit de l’educació sobre els reptes de l’educació en valors a l’era digital, la gestionar que se n’ha de fer des l’àmbit familiar o com protegir els i les joves de possibles intrusions externes i usos no saludables de les TIC, sense envair-ne la privacitat, entre d’altres qüestions.

Un debat en què també intervindran experts acreditats en l’àmbit educatiu i tecnològic: Miquel Àngel Prats, doctor en Pedagogia i professor titular de Tecnologia Educativa a Blanquerna-URL; Liliana Arroyo, doctora en Sociologia i experta en transformació digital i impacte social; Oriol Torres, Director de Comunicació i Projectes Digitals; Juan García, educador digital i formador TIC; i Jordi Bernabeu, psicòleg, educador social i professor a la Universitat de Vic. L’acte clourà amb un seminari en què els participants seran convidats a fer propostes sobre els temes tractats, i serà dinamitzat per Make It! Education, una plataforma col·laborativa creada per mestres. Podeu consultar el programa sencer i descarregar-vos el targetó.

La “Jornada TIC’s i Educació” forma part del projecte Segurnet, també impulsat per la Fundació, que difon coneixements sobre el funcionament i riscos associats a les xarxes socials i a l’ús de pantalles contribuirà a fer que els i les joves tinguin una actitud més formada i crítica. Segurnet ofereix també una guia amb conceptes teòrics en què s’analitzen els elements a treballar amb joves i un recull de recursos amb dinàmiques participatives, vídeos, articles i guies per orientar i abordar les intervencions en l’àmbit de les pantalles.