En aquest primer semestre hem donat suport a més d’una trentena de projectes. Les metodologies desenvolupades per l'equip de la Fundació han assolit una elevada participació. En les sessions presencials desenvolupades en el marc d’aquests assessoraments hi han participat més de 2.000 persones (infants, joves, agents, població en genèric, tècnics i tècniques municipals i càrrecs polítics) i hem arribat a gairebé 6.000 participants a través d’enquestes.

La Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia durant aquest primer semestre de l’any ha donat suport a 15 municipis en l’àmbit de polítiques de joventut (Sabadell, Manresa, Badalona, Caldes de Montbui, Canet de Mar, Polinyà, Sant Just Desvern, Sant Quirze del Vallès, Corbera de Llobregat, Olivella, Sant Pere de Vilamajor, Lluçanès, Palau-Solità i Plegamans, Sant Sadurní d’Anoia i Cabrera d’Anoia) assessorant en Plans Locals de Joventut i Participació Juvenil. En aquesta línia seguim donant assessorament al Observatorio de la Emancipación del Consejo de la Juventud.

ParticipacioInfantilEn l’àmbit d’educació i infància hem donat suport als municipis de Gavà, Sant Andreu de Llavaneres i Vacarisses. Destaquem el desenvolupament de metodologies participatives adreçades a infants i joves per a la incorporació de la seva participació en la planificació estratègica de polítiques públiques i els resultats que d’aquesta se’n deriven.

Hem desenvolupat assessoraments també en la planificació estratègica en l’àmbit de la prevenció de drogues (en els municipis de Montcada, Sant Quirze del Vallès, C17 i Parets del Vallès). La incorporació de noves addiccions com són les pantalles i les begudes energètiques, així com el desenvolupament de dinàmiques amb joves per copsar la seva realitat subjectiva vers les drogues (legals i il·legals) i el treball amb agents del territori per al foment del debat vers aquestes ha estat òptimament valorat des dels diferents serveis locals.

La Fundació forma part de l’equip impulsor de El Panoràmic, estudi de l’associacionisme a Catalunya, on en aquesta edició han participat més de 2.200 entitats. Des de la Fundació s’han elaborat els informes dels districtes de Barcelona, podeu consultar aquests i l’informe general al següent enllaç.

Així mateix hem donat suport a diferents projectes vinculats amb la participació i la cultura: El Centre de Caldes i Teatre Arnau. O d'altres projectes per a l’enfortiment de l’associacionisme com és l’Estudi de les Subvencions 2016 de l’Ajuntament de Barcelona amb el suport del Consell d’Associacions de Barcelona.