El passat divendres 21 de Març més de 100 persones es van aplegar fent palès que als i les joves sí que ens interessa Europa.

candidatsDurant la primera part de l’acte, es van debatre preguntes i propostes per combatre l’atur juvenil a Europa i fer-les arribar en directe als candidats i representants de les candidatures dels partits polítics catalans amb representació al Parlament Europeu: Javi López (PSC), Ramon Tremosa (CIU), Juan Milián (PP), Jordi Solé (ERC) i Ernest Urtasun (ICV-EUiA). Aquests respongueren a les preguntes i propostes generant un debat plural amb una rica confrontació d’idees des d’una óptica europea. Els resultats d’aquest Diàleg formaran part d’una publicació a escala europea que es farà arribar al Parlament Europeu.

L’acte va suposar també el punt de partida de la campanya #decidewhat Europe you want (decideurope.eu) amb el que vam publicar una sèrie de vídeos per promoure la participació de les persones joves a les properes eleccions europees i que en menys de 4 dies a les xarxes ja han vist més de 1000 persones.

Finalment, vam celebrar el 35è aniversari de JEF Catalunya on el primer President, Joan-Francesc Pont, va explicar la gènesi de l’associació i el President actual, Pablo Faura, va exposar la necessitat de concloure el projecte de la construcció europea amb una federalització d’Europa per tal de construir una Europa més democràtica, més justa i més solidària.

Volem agrair a totes les persones participants el seu interès i aportacions i a les entitats col·laboradores que han fet possible aquest acte, molt especialment al Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, el Consell de la Joventut de Barcelona i a tots els membres de JEF Catalunya que han treballat per fer-ho realitat.