european-citizenshipEn el marc de les eleccions europees que se celebraran al Maig de 2014, la segona edició del concurs Euroacciona’t pretén centrar-se en la promoció de la participació i el debat entorn a les mateixes.

Enguany la pregunta a la que podeu respondre i enviar els vostres vídeos breus és: 'Eleccions europees 2014: què proposes per millorar Europa?'. Teniu temps fins el 15 d’abril.

Web del concurs: http://euroaccionat.eu

Seguint el joc de paraules del títol del concurs “Euroacciona’t”, el concurs persegueix:

Europa: reflexionar i donar a conèixer algun aspecte rellevant vinculat a Europa i a la ciutadania.

Acció: utilitzar les tecnologies de la informació i la comunicació per promoure activitats de reflexió i divulgació entre les persones joves vinculades a Europa. Concretament, la creació per part de les persones joves d’un vídeo breu que pot ser enregistrat a través de càmeres de vídeo via mòbil, ordinadors o càmeres tradicionals. No importa la qualitat del vídeo, si no la qualitat del contingut. 1, 2, 3... i Acció!

Acciona’t: pretenem promoure el paper de les persones joves com a ciutadans/es actius i alhora apropar-los a Europa, tot explicant les oportunitats que suposa i tots els aspectes que cal conèixer com a ciutadans/es europeus/es.

La Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia focalitza la seva atenció en el treball per a l'impuls de les activitats culturals i educatives, el suport a la participació ciutadana com a garantia democràtica, la promoció de l’educació en valors dels i les joves i la promoció de la unitat europea. Tal com consta en el seus estatuts, la Fundació treballa per a “L'impuls de la unitat europea i de la cooperació i les relacions internacionals basades en la pau entre els pobles”.

El Consell Català del Moviment Europeu és una associació pluralista i independent amb personalitat jurídica pròpia, formada per col·lectius i persones físiques que desenvolupa les seves activitats europeistes dins de l’àmbit territorial de Catalunya.

En aquest marc, conjuntament entre ambdues entitats, es convoca un concurs de vídeos breus sota el nom d'"EuroAcciona’t”. El concurs compta amb el suport de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, de la Representació del Parlament Europeu a Barcelona, de la Generalitat de Catalunya i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.