creazione-relazioniEl proper 15 de novembre, en el marc dels actes del Tricentenari 1714-2014, la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia organitza el seminari internacional "Crisi i Llibertats Civils", sobre els efectes que està tenint la crisi econòmica en les llibertats civils.

Episodis recents com les escoltes il·legals, les identitats falses a la xarxa, el control de l’estat a la ciutadania, la persecució d’algunes minories pel seu origen o per la forma de pensar, l’opacitat dels grans mitjans de comunicació o la repressió d’algunes formes de manifestació, són realitats que patim dia a dia i que amenacen les llibertats civils a Europa.

Les dues formes de llibertat civil que volem reivindicar són; la llibertat de consciència i la llibertat d’expressió. Per això hem organitzat tres taules de debat amb experts internacionals que tractaran algunes qüestions d’actualitat relacionades amb:

  1. El pluralisme als mitjans de comunicació i la llibertat d’informació
  2. El dret a la protesta i a la mobilització
  3. La privacitat de l’individu i la transparència de l’acció governamental en les democràcies modernes.

Workshop Crisi i Llibertats Civils
Dia: 15 de novembre de 2013
Hora: 9h a 17h
Lloc: Auditori Pati Manning (c. Montalegre, 7‎ Barcelona)
Programa i inscripcions: http://crisis-llibertats.blogspot.com.es

Quan vam dissenyar el seminari, vam voler posar l’accent en alguns dels riscos què, motivats per la greu situació econòmica, estan patint els ciutadans del sud d’Europa, i que amenacen en erosionar les llibertats i, amb elles, la cohesió social i la convivència als nostres països.

En un moment en el que l’economia, el deute i la seguretat monopolitzen el debat Europeu, se’ns fa urgent girar la mirada cap a les persones. Garantir les llibertats civils de la ciutadania i harmonitzar els conceptes de justícia social i progrés, són alguns dels imperatius que les democràcies occidentals i, especialment, els països de l’Europa mediterrània, han de prioritzar. Des del plantejament que fem com a organització que porta més de 25 anys treballant en projectes vinculats a la joventut, a l’educació i a la ciutadania, fem una clara aposta per una Europa més social i més ciutadana, amb el convenciment què, només podrem enfortir el projecte europeu, des d’un clar i absolut compromís cap a les llibertats ciutadanes.

 

Imatges de la jornada

{faceswipe album_id=9/}