european-citizenshipEn el marc de la celebració del 20è aniversari de l'establiment de la ciutadania de la Unió al Tractat de Maastricht (1 de Novembre de 1993), el Parlament Europeu i el Consell de la Unió Europea han declarat l'any 2013 com l'Any Europeu dels Ciutadans. Arreu d'Europa s'han programat un conjunt d'activitats adreçades a la ciutadania per a promocionar el coneixement de la ciutadania europea.

Des de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia i el Consell Català del Moviment Europeu, convoquem un concurs de vídeos breus, adreçat a persones joves, sota el nom d' "EuroAcciona't". La Representació de la Comissió Europea a Barcelona col·labora i fa possible en aquesta activitat i es compta amb el suport de la Representació del Parlament Europeu a Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

Participar en el concurs és senzill, cal respondre en 30 segons la següent pregunta:

  • Segons tu, què significa o què hauria de significar ser ciutadà/na europeu/a?

Per a la realització del vídeo, els i les participants poden triar lliurement la tècnica per a gravar i editar el vídeo, ja sigui emprant mòbil, càmera de fotografia digital, càmera de vídeo, tabletes, programes informàtics, etc. NO IMPORTA LA QUALITAT DE L'ENREGISTRAMENT NI DE L'EDICIÓ, L'ASPECTE FONAMENTAL DEL CONCURS ÉS LA QUALITAT DEL CONTINGUT. Per tant, us animem a tots/es enviar-nos els vostres missatges i reflexions.

El vídeo s'haurà de presentar a través del formulari habilitat a l'espai web del concurs. És molt important que abans d'enviar-nos el vostre vídeo llegiu les bases per assegurar que us ajusteu als requisits marcats. Us recordem també que hauran de ser vídeos inèdits, de creació pròpia i sense cap intenció publicitària ni de contingut discriminatori, insultant, difamatori, sense sentit i/o que vulneri qualsevol dret humà o llei vigent.

Hi haurà un guanyador/a segons la valoració d'un jurat i un guanyador/a per votació popular. El premi consistirà en una tablet Ipad per cada guanyador/a en les següents categories:

  • Premi del jurat al millor vídeo, a càrrec de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona
  • Premi per votació popular, a càrrec del Consell Català del Moviment Europeu: aquest premi serà establert en funció de les votacions rebudes a través de la pàgina web www.euroaccionat.eu

Us deixem amb la pàgina web del concurs: www.euroaccionat.eu

Des d'aquí volem agrair el suport rebut i per avançat el vostre interès en participar!