FFG CMIAT2021 2022

La participació infantil municipal inicia el curs entomant nous encàrrecs en àmbits com els espais de joc i el medi ambient. És el cas dels consells d'infància i adolescència de Terrassa i Sant Joan Despí dinamitzats per la Fundació Ferrer i Guàrdia, els quals comencen a recuperar la presencialitat superada les restriccions sanitàries a causa de la pandèmia.

Coincidint amb el Dia Universal dels Drets de la Infància, el Consell Municipal d'Infància i Adolescència de Terrassa (CMIAT) va celebrar el passat 20 de novembre l'acte plenari de benvinguda. La regidora d'Infància i Adolescència, Ona Martínez, va realitzar els encàrrecs d'aquest curs als consells formats per 140 infants i adolescents representants de la ciutat.

Amb el lema "Com fer de Terrassa una ciutat jugable i accessible", el CMIAT treballarà en qüestions com les zones de joc, el medi ambient i l'espai públic. A més, els representants del curs passat van presentar els resultats dels àmbits desenvolupats  la projecció del videoclip d'un rap al voltant del reciclatge i un curtmetratge contra el racisme. També es van realitzar propostes per a participar en l'organització de la Festa Major de Terrassa i en el Mundial d'Hockei Femení de l'any vinent.

En els Consells d'Infants i Adolescents de Sant Joan Despí, els plenaris de constitució es van celebrar el 16 i 23 de novembre en la sala de plens de l'Ajuntament. L'alcaldessa Belén García va encarregar als delegats seguir treballant en l'erradicació de les violències masclistes, així com en la sostenibilitat i el medi ambient. Els consellers també han rebut la proposta d'implicar-se en nous espais de la ciutat com l'aula ambiental o l'skate parc. A més, amb motiu del Dia Universal dels Drets de la Infància, el municipi de Sant Joan Despí va celebrar una festa reivindicativa amb activitats d'oci, recollida de propostes per part d'infants i adolescents, així com la lectura d'un manifest.

Des de la Fundació reivindiquem la participació infantil i adolescent com un element democràtic necessari que permet l'exercici dels drets dels menors com a ciutadans. Per aquest motiu, disposem d'una experiència àmplia en la dinamització de consells d'infància i adolescència, un espai institucional que atorga capacitat de decisió en els assumptes dels seus municipis.