El dijous 24 d’octubre ha tingut lloc la Jornada La transparència en matèria de subvencions, organitzada per la Fundació Ferrer i Guàrdia amb el suport de l’Agència de Transparència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La Jornada ha servit per presentar la Guia per a la millora de l’acció subvencional i el foment de la transparència, una eina pràctica amb 32 propostes concretes per a l’àmbit local.

La Guia s’estructura en cinc apartats. A més de les propostes d’implementació, cada apartat conté exemples d’experiències rellevants impulsades per diferents administracions públiques, així com una bateria de preguntes d’autoavaluació:

  1. Governança de l’acció subvencional
  2. Pla Estratègic de Subvencions
  3. Seguiment i avaluació del Pla Estratègic de Subvencions
  4. Criteris de valoració de les sol·licituds de subvenció
  5. Publicitat activa

La jornada ha comptat, així mateix, amb una intervenció de Fernando París (Cap de l’Oficina d’Estudis i Assessorament econòmic de l’Ajuntament de Saragossa), el qual ha exposat un conjunt de reflexions i propostes al voltant de la planificació estratègica en l’àmbit de les subvencions. Finalment, s’ha realitzat una taula rodona amb la participació de Mari Creu Prieto (Cap de Servei de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat), Montserrat Malgosa (Cap de Gestió Administrativa i Recursos Humans de l’Ajuntament de Terrassa), i Berta Martí (Assessora especial d'Alcaldia en matèria de Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Sant Just Desvern), les quals han compartit les seves experiències en la gestió de l’acció subvencional.

Descàrregues: