FFG EspaiLlevantTeatreEl futur Pla d’Usos de l’Espai Llevant Teatre de Granollers tindrà en compte el procés participatiu portat a terme durant el primer semestre de 2021 on es destaquen propostes per tal que l’espai esdevingui un centre artístic amb visió i funcionalitat comunitària. Aquest ha estat el resultat del procés ciutadà organitzat per l’Ajuntament de la ciutat i dinamitzat per la Fundació Ferrer i Guàrdia

En aquest procés participatiu es van realitzar 6 trobades: una sessió amb l’equip tècnic del consistori, una sessió ciutadana amb agents culturals i artístics, una sessió oberta als veïns i veïnes, així com un altra amb agents educatius i una darrera amb actors comunitaris i entitats. Finalment, es va concloure a inicis de juliol amb una trobada de presentació i priorització dels resultats del procés per fer retorn de les propostes seleccionades a la ciutadania. 

A través d’aquesta iniciativa, s’ha pogut donar resposta al futur ús de l’espai a partir de tres eixos: la cultura i les arts escèniques de petit format, els usos, així com la xarxa de treball i la connexió ciutadana. En total es van acceptar 34 propostes. D’aquestes propostes destacar la voluntat de la ciutadania que l’espai Llevant Teatre esdevingui un equipament vinculat a la comunitat, amb un sistema de programació compartida i que permeti la multifuncionalitat. Des de la vessant artística, algunes propostes recollien el propòsit de crear una cooperativa d’actors per dignificar la formació i el treball i que l’espai doni cabuda a companyies  emergents. 

El procés participatiu ha finalitzat amb la participació de 61 persones, la gran majoria a partir de grups de treball temàtics, però també a través de la plataforma virtual Granollers Participa. Un fet que evidencia la importància de la participació híbrida, que combini la participació presencial i online per tal d’arribar al màxim de participants.