FFG Noticia SimposiEn el I Simposi Internacional Ferrer i Guàrdia es trobaran desenes d'experts i especialistes en educació, pedagogia i història. L'esdeveniment que se celebrarà el 8 i 9 de setembre a El Born - Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, servirà per presentar noves investigacions sobre el projecte educatiu de l'Escola Moderna, el seu llegat pedagògic a partir d'altres personalitats, així com rèpliques d'aquest model d'escola a altres països. Celebrat amb motiu del 120è aniversari de la inauguració de l'Escola Moderna, el simposi comptarà amb un acte commemoratiu a càrrec de l'alcaldessa Ada Colau. 

Entre els especialistes convidats hi participaran autors d'àmbit internacional com Sylvain Wagnon, historiador i professor de Ciències de l'Educació de la Universitat de Montpellier especialitzat en la pedagogia llibertària. La seva ponència exposarà la dimensió europea de Francesc Ferrer i Guàrdia. 

Es tractaran debats educatius d'actualitat com la segregació, la coeducació, la laïcitat i la vinculació amb l'entorn. Aquests temes es tractaran en un diàleg sobre aquests elements, els quals ja recollia l'Escola Moderna, de la mà de Mercè OteroFrancisco DelgadoSheila González i Francina Martí. Un col·loqui que estarà moderat pel pedagog i periodista Jaume Carbonell

En el simposi també hi haurà un espai de reflexió sobre la tradició pedagògica llibertària en diferents països i territoris. En aquesta taula rodona hi participaran els experts en educació i història: Ani PérezLuis Miguel Lázaro i Valeria Giacomoni. En un debat moderat pel catedràtic d'Història de l'Educació Pere Solà

Per aprofundir en la generació de coneixement, el simposi comptarà amb la presentació de 17 comunicacions al llarg de les dues jornades. Es tracta d'investigacions sobre el llegat de Ferrer i Guàrdia, sobre el projecte de l'Escola Moderna a altres països, així com elements centrals del model educatiu ferrerià. En aquest espai han participat autors del Brasil, França, Itàlia i Portugal, així com investigadors de l'Estat espanyol. 

Inscripcions

Programa

Informació d'interès:

Data: dimecres 8 i dijous 9 de setembre

Lloc: El Born - Centre de Cultura i Memòria de Barcelona

Inscripció gratuïta

Organitzat conjuntament per la Fundació Ferrer i Guàrdia i la Societat d'Història de l'Educació dels Països de Llengua Catalana. 

Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, l'Associació de Mestres Rosa Sensat, la Fundació Marta Mata, la Càtedra de Renovació Pedagògica de la Universitat de Girona, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya i El Born Centre Cultura i Memòria.