abastiment lleure02 768x534Canviem el model d’abastiment alimentari en les activitats de l’associacionisme educatiu.

Ens hem parat a pensar a quin model agroalimentari donem suport des de l’associacionisme educatiu?

Així comença l’article “A l’associacionisme educatiu també ho fem agroecològic” publicat al bloc de Pam a Pam el 10 de juny de 2020. Conjuntament amb l’Escola Lliure El Sol conviden a esplais, agrupaments i casals de joves a abastir-se de productes agroecològics i/o de proximitat per a la realització de les seves activitats: des del quotidià setmanal fins als campaments, colònies o rutes. Es tracta d’una iniciativa per garantir la sobirania alimentària a partir d’un consum de comercialització curta i per reduir la nostra petjada ecològica.

Abastiment agroecològic a l’associacionisme educatiu planteja 3 línies d’acció principals:

  1. Abastiment de producte no fresc (llegums, cereals) a granel i amb proveïdores responsables (abans de l’activitat)
  2. Abastiment de producte fresc (fruita, verdura, pa) de la zona on es realitza l’activitat (durant l’activitat)
  3. Abastiment de producte de la zona on es realitza l’activitat (fruits secs, oli, formatges, mel) per a les famílies de l’entitat.

A més a més ofereix previsió de calendari, documents i recursos que faciliten portar-ho a la pràctica.

Aquest recurs forma part de la campanya d’Abastiment Agroecològic , impulsada per Arran de Terra i Pam a Pam, i té l’objectiu d’afavorir les iniciatives agroecològiques tot replantejant el nostre model agroalimentari. La campanya inclou amb un mapa de projectes agroramaders del territori català per facilitar a les entitats aconseguir un abastiment ecològic i de proximitat. També hi podeu trobar un protocol de comandes conjuntes en espais comunitaris que busca unir recursos logístics de desplaçament.