II Jornades Interculturalitat sense inscripcionsDes de la Fundació Ferrer i Guàrdia, conjuntament amb Esplais Catalans, Federació de Casals de Joves de Catalunya i l’Escola Lliure el Sol, estem organitzant les properes II Jornades d’Interculturalitat 2021.

En l’edició anterior, vam comptar amb expertes i experiències per tal de treballar com esdevenir entitats més diverses i promocionar la interculturalitat en les nostres associacions. Aquest any, fem un pas més i organitzem una sessió per treballar les narratives discriminatòries que ens envolten en els espais de lleure.

Què és una narrativa? Què són i com funcionen els marcs mentals? Com opera una narrativa discriminatòria? Com influeix l’imaginari social o els referents culturals en el nostre diàleg? L’objectiu d’aquesta jornada serà aprendre a detectar narratives discriminatòries basades en imaginaris racistes sobre la diversitat cultural i així, aportar estratègies per l’elaboració de narratives transformadores i antirumors

Comptarem amb una primera ponència de la mà d’Edoardo Bazzaco, sociòleg i coordinador membre de la direcció de SOS Racisme Catalunya i coordinador de projectes d’àmbit nacional i europeu sobre delictes i discurs d’odi. 

Com a experiències acompanyants en el nostre aprenentatge i en la transformació social a través de les seves accions hem convidat a:

  • Caravana Abriendo Fronteras: entitat formada per diferents organitzacions i col·lectius que reivindiquen la bona acollida i els drets de llibertat de moviment de totes les persones.
  • Agència Talaia: agència de comunicació autors d'una sèrie documental que dóna veu a joves migrants.
  • (Re)Acciona: grup de treball antiracista de les Terres de l'Ebre que vol donar visibilitat i posar fi a les situacions discriminatòries. 
  • Prollema: proposta adreçada a joventut migrada en situació d'exclusió social severa, que els i les capacita, amb ensenyament de la seva llengua materna. 

Si la situació epidemiològica ens ho permet, finalitzarem la jornada amb un espectacle molt especial. 

Data: dissabte, 15 de maig de 2021.

Format: Presencial

Lloc: Escola Lliure El Sol (Avinguda Drassanes, 3, 08001 Barcelona)

Hora: de les 09:30h fins les 14:00h

Inscripcions