imatge FFG dispositiusDes de la Fundació Ferrer i Guàrdia participem en un dels Grups de Treball que organitza la Plataforma per l’Educació Mediàtica del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Es tracta del grup "ús responsable de les pantalles", un dels tres grups d'aquesta plataforma que treballa per conscienciar en un aprofitament de les TIC segur i crític. Els altres tres grups de treball són la "Col·laboració entre els centres educatius i de lleure i els mitjans locals" i "La desinformació" que busquen solucions als reptes de la societat de la informació. 

El grup de treball "Ús responsable de les pantalles" es va crear el mes de novembre i es troba en una fase de definició sobre una concepció comuna d'ús responsable i quin ha de ser el públic objectiu de la seva intervenció. En la segona sessió de treball es va començar a treballar en un recurs informatiu per adreçar informació a famílies a través dels usos dels i les joves. Per l'any 2021 es preveuen noves conclusions i propostes de treball, així com l'organització de webinars relacionats amb l'educació mediàtica. 

En el marc de la Plataforma per l'Educació Mediàtica, el passat 15 de desembre va tenir lloc el plenari on vam assistir totes les entitats que en formem part i el president del CAC i de la Plataforma, Roger Lloppacher. En aquesta sessió es va convidar Stephanie Comey, Senior Manager in charge of Media Literacy for the Broadcasting Authority of Ireland i Martina Chapman, Independent Consultant on Media Literacy and National Coordinator for Media Literacy Ireland, per conèixer l’experiència irlandesa en el camp de la Media Literacy, ja que Irlanda ha esdevingut un referent en campanyes i polítiques de foment de l'educació mediàtica entre la ciutadania, sobretot davant el fenomen de la desinformació.