ACTIVATE Jornada cartelEl proper 3 de desembre es realitzarà la jornada Activa't 2020 anomenada "Professionals de l'orientació: potenciadors d'oportunitats". Es tracta d'una sessió dirigida a professionals de la joventut, de l'ocupació i l'educació. L'edició d'aquest any està dedicada a les Escoles de Segona Oportunitat com a mesura per a revertir l'abandonament escolar. La sessió tindrà un format telemàtic a causa de la situació sanitària i per tal d'arribar al màxim de públic possible. 

En aquesta jornada es presentaran els primers resultats de la investigació sobre Escoles de Segona Oportunitat a Espanya. Es tracta d'un estudi realitzat en el marc del programa Activa't amb la col·laboració de l'Associació Espanyola d'Escoles de Segona Oportunitat (E2O) per analitzar les realitats d'aquestes entitats a Espanya, el seu funcionament, el rol dels seus treballadors i els seus resultats. La investigació ha consistit en una enquesta realitzada a 700 professionals de 42 organitzacions. A més, s'ha complementat qualitativament amb grups de discussió reduïts que representaven la diversitat territorial i estaven formats per professionals de l'orientació i persones del món acadèmic. 

A la sessió es mostraran experiències d'èxit dins del sector de les Escoles de Segona Oportunitat, així com s'afavorirà el diàleg entre professionals de l'orientació i el món acadèmic per tal d'arribar a posar en comú els reptes i oportunitats d'aquest model d'integració educativa. El programa pretén, en aquesta edició, posar en valor la figura dels i les professionals que informen, orienten i acompanyen a les persones joves en les seves transicions educatives i laborals. En aquest sentit, es vol posar el focus en analitzar les seves necessitats de reconeixement. 

 

Informació de la jornada: 

Data: dijous 3 de desembre

Hora: 10-12:30H

Sessió gratuïta

Inscripcions

 

Escaleta de la jornada: 

1. Benvinguda

2. Presentació dels resultats de la investigació

3. Experiències d'èxit

4. Diàleg entre professionals de l'orientació i de la investigació

5. Priorització col·lectiva de reptes i oportunitats