Monument de Ferrer i GuàrdiaAquest 2020 es compleixen 111 anys de l’afusellament del pedagog català Francesc Ferrer i Guàrdia. Des de la Fundació volem retre un homenatge a una figura sovint oblidada en el món de l’educació però que va introduir en el nostre país el model de l’Escola Moderna basat en la laïcitat, la coeducació de sexes i classes socials, la racionalitat i el lliurepensament. Les seves idees i la seva lluita per la llibertat el van portar a ser afusellat injustament. Per reconèixer el llegat de Ferrer i Guàrdia, us convidem a participar el 13 d’octubre en l’Ofrena Floral davant el seu monument a la muntanya de Montjuïc. 

L'Ofrena comptarà com a personalitat convidada amb l’escriptora Najat El Hachmi.  Autora dels llibres “L’últim patriarca” i “La filla estrangera”, entre altres, és una persona que reivindica la importància d’educar en la laïcitat a les noves generacions com a eina contra els fonamentalismes i per preservar la llibertat de consciència. L’acte estarà conduït per la directora de la Fundació, Sílvia Luque, i comptarà amb un discurs de benvinguda a càrrec del president de l’entitat, Joan-Francesc Pont.  

Per garantir les mesures de prevenció sanitàries, l’ús de mascaretes és obligatòria i hi haurà aforament limitat per tal de preservar les distàncies de seguretat entre els participants.  

Data: dimarts 13 d’octubre 

Hora: 12:00H 

Lloc: Parc de Montjuïc (Avinguda de l’Estadi 31-33, Barcelona) 

Inscripcions a: http://bit.ly/OfrenaFloral2020 (És obligatòria la inscripció a totes les persones i entitats que vulgueu assistir i participar en l’Ofrena Floral)