Aquest mes de juliol La Fundació Ferrer i Guàrdia ha iniciat un nou projecte, assumint l’administració de la plataforma Decidim per a la xarxa internacional UCLG (United Cities and Local Governments). Aquesta xarxa està formada per governs de més de 240.000 ciutats, regions i metròpolis de tot el món, entre les quals destaquen ciutats com Barcelona, París, Buenos Aires o Montreal. 

UCLG comptava fins ara amb una instància allotjada al multitenant de l’Ajuntament de Barcelona, però  donades les seves necessitats requerien d’un servidor propi el que ha comportat dur a terme un procés de migració de la instància al nou servidor. Per a la vessant tècnica del projecte hem establert una col·laboració amb Platoniq, una de les empreses que forma part de la comunitat Decidim i que té experiència en el desenvolupament i manteniment tècnic de la plataforma. Gràcies a l’ajuda de la comunitat Decidim vam poder planificar i preparar el procés migració de la instància al nou servidor. Aquestes tasques de caràcter més tècnic les hem dut a terme amb l’equip de Platoniq, una de les empreses que forma part de la comunitat i que té experiència en el manteniment tècnic de la plataforma. 

Per a aquest projecte la Fundació realitzarà tasques de dinamització, assessorament, formació i suport per a la implementació del Decidim en el funcionament intern d’UCLG. També es portaran a terme totes les tasques d’administració del dia a dia de la plataforma. L’objectiu que perseguim és fomentar la participació de tots els membres de l’organització en el processos de deliberació i decisió, així com ajudar en el procés d’adaptació tecnològica imposat per les actuals circumstàncies sanitàries.  

La implementació de Decidim en una xarxa internacional d’aquestes dimensions permetrà que el projecte arribi a noves ciutats on fins ara era desconegut. Fent créixer així la comunitat Decidim, el pal de paller que sustenta aquest projecte de programari lliure impulsat per l’Ajuntament de Barcelona.  

Des de la Fundació seguim apostant per la innovació tecnològica i la participació com a elements clau per afrontar els reptes que sorgiran en aquesta nova etapa.  

 

ffg_UCLG.png