Per primera vegada l'Ajuntament de Barcelona posa a participació ciutadana part del seu pressupost d'inversions. Aquest mes de febrer ha començat la primera fase del procés participatiu que finalitzarà el 27 de març. Fins aleshores, la ciutadania té la possibilitat de definir i de seleccionar, amb mecanismes de democràcia directa, els projectes d'inversió per als districtes per un import de 75 milions d'euros.

030220 Imatge carretó 1

Des de la Fundació continuem amb el suport als Pressupostos participatius de Barcelona i al Pla d'Actuació Municipal 2020-2023. Desenvolupem la coordinació general dels processos i la dinamització de la participació a dos territoris: el districte de Sants-Montjuïc i el de Sant Martí. Durant el mes de febrer l'entitat ha dinamitzat els diferents òrgans de participació d'aquestes zones de la ciutat per recollir propostes de la ciutadania.

En aquest període, al districte de Sant Martí s'han col·locat 20 punts de participació itinerants, situats als carrers i places dels 9 barris que el conformen, on els tècnics de la Fundació han fet difusió del procés i han recollit propostes del veïnat a peu de carrer.

Per altra banda, l'entitat ha dinamitzat 10 consells sectorials a Sant Martí de diversos àmbits: el Consell de les Dones, el Consell de la Gent Gran, el Consell d'Esports, la Taula de Comerç, el Consell de Cultura, el Consell de Memòria Democràtica i Patrimoni Industrial, el Consell d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, la Taula d'Ocupació, la Taula d'Habitatge i la Taula de Diversitat Funcional. A més a més, també s'ha encarregat de la dinamització dels Consells de barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, la Verneda i la Pau i la Vila Olímpica del Poblenou.

Pel que fa al districte de Sants-Montjuïc, s'han situat 15 punts mòbils, repartits entre els 8 barris del territori, per recollir les propostes dels habitants de la zona. Tanmateix també s'han dinamitzat els consells sectorials de Gènere, Dones i LGTBI, el Consell de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat i del Medi ambient i emergència climàtica així com el Consell de barri de Sants.

La Verneda i la Pau 5

Aquesta primera fase del procés participatiu s'estendrà fins al pròxim 27 de març. Durant aquest període l'entitat seguirà recollint les propostes i els projectes d'inversió que proposi la població d'aquests districtes a partir de debats i sessions presencials dels òrgans de participació sectorial i de barri. Així mateix, la Fundació continuarà donant suport a la participació virtual del procés i desenvoluparà tasques de coordinació i suport dels processos.