El 26 de febrer s’ha presentat el Pla Comarcal de Joventut d’Osona 2020-2023 a la seu del propi Consell Comarcal. El projecte, aprovat per unanimitat en el ple de desembre del Consell, és la planificació estratègica que marca les prioritats en matèria de joventut de la comarca. Una iniciativa elaborada amb el suport tècnic de la Fundació Ferrer i Guàrdia, en col·laboració amb el Servei Comarcal de Joventut, i els serveis de joventut del territori.

Presentació Pla Comarcal Joventut 2 1

Durant l’acte s’ha remarcat que els eixos fonamentals del projecte han estat el suport transversal a les polítiques de joventut, les trajectòries educatives i laborals i la cohesió i apoderament juvenil. Així mateix, s’ha destacat que el Pla contempla la diversitat de gènere i d’aquesta manera es presenta com un marc de referència comarcal.

Destaquem la importància de la planificació comarcal en matèria de joventut com a mecanisme de suport a les polítiques de joventut locals, molt especialment en aquells territoris en que els municipis requereixen de polítiques mancomunades; és una oportunitat per donar coherència a les polítiques de joventut del territori.

Aquest és el 6è Pla Comarcal de Joventut que elaborem des de la Fundació Ferrer i Guàrdia. Prèviament, hem acompanyat la planificació comarcal en matèria de joventut al Maresme, a l’Anoia, a l’Alt Empordà, a l’Alt Penedès i al Bages.