La Fundació Ferrer i Guàrdia presenta una adaptació de l’exposició “La Revolució Pedagògica de Ferrer i Guàrdia” en un nou format itinerant que iniciarà el seu recorregut a la seu de l’Associació de Mestres Rosa Sensat i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica el pròxim 5 de febrer. L’objectiu de la mostra és donar a conèixer al conjunt de la ciutadania la figura i l’obra de Francesc Ferrer i Guàrdia.

IMG 1086

L’exposició, comissionada pel catedràtic d’Història de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, Pere Solà Gussinyer, fa un recorregut per l’evolució del pensament del pedagog català i de la institució d’ensenyament científic racional que va crear el 1901, l’Escola Moderna. Una proposta revolucionària per l’època que va introduir a Catalunya i a Espanya els principis de l’Escola Nova.

Així doncs, des de la Fundació recuperem l’exposició sobre Ferrer i Guàrdia impulsada per l’Institut de Cultura de Barcelona i el Castell de Montjuïc de Barcelona durant el 2018. El nou format és adaptable a qualsevol espai i permet la seva itinerància per ateneus i equipaments cívics d’arreu del país. Aquesta nova edició de l’exposició també compta amb una tauleta amb un suport de peu per poder visualitzar el fons digitalitzat de l’arxiu Ferrer i Guàrdia.

Una iniciativa impulsada per recuperar i mantenir la memòria de la vida i l’obra de Francesc Ferrer i Guàrdia, una figura reconeguda internacionalment cabdal per entendre la història i el present de Catalunya.

IMG 1078

Si esteu interessats/ades en acollir l’exposició poseu-vos en contacte a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Aquest projecte ha estat possible gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

Descàrregues:

Fitxa tècnica de l'exposició