Foto de Família

 

El 14 d'octubre va tenir lloc l'Ofrena Floral a Francesc Ferrer i Guàrdia per commemorar el 110è aniversari del seu afusellament. L'acte es va realitzar davant del seu monument a la muntanya de Montjuïc. Des de la Fundació volem retre homenatge a una figura que va lluitar durant tota la seva vida per l'educació i la llibertat i que va ser assassinada injustament per les seves idees.

A l'acte d'enguany el vipresident de la Fundació, Vicenç Molina, va donar la benvinguda als i les representants de la vintena d'entitats i institucions de l'àmbit polític, sindical, educatiu i de l'associacionisme que van assistir a l'Ofrena. Seguidament vam poder escoltar els parlaments del secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Carlos Martínez Quiroga, del regidor de Memòria Democràtica de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Rabassa, i un representant de l'Ajuntament d'Alella.

L'acte va comptar amb la presència del doctor en pedagogia i dret i especialista en Ferrer i Guàrdia i l'Escola Moderna, Pascual Velázquez, que va homenatjar la figura del pedagog. Velázquez també és l'autor del llibre "El Procés a Francesc Ferrer i Guàrdia" i les seves dues tesis d'investigació han versat sobre la vida i obra del pedagog català.

L'Ofrena Floral va finalitzar amb l'actuació musical del guitarrista Izan Rubio i es va realitzar la fotografia grupal de tots els assistents. Un any més retem homenatge a la tasca de Francesc Ferrer i Guàrdia. 

No et perdis les fotografies de l'acte: https://bit.ly/2Pbr2nB