Copia de Programa Jornada Transparència en matèria de subvencions

Des de la Fundació Ferrer i Guàrdia hem impulsat, amb el suport de l’Agència de la transparència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, una guia de bones pràctiques titulada “La Transparència en matèria de Subvencions: reptes i propostes de millora”. Aquest document consta de propostes concretes per implementar la transparència en matèria de subvencions en l’àmbit local. En motiu de la seva publicació, presentarem aquesta guia el proper dijous 24 d’octubre en una jornada que vol esdevenir un espai de diàleg on compartir i reflexionar amb les persones representants de diferents ajuntaments sobre com millorar els processos en aquest àmbit.

En aquesta jornada, comptarem amb una ponència de Fernando París, Cap de l’Oficina d’Estudis i Assessorament econòmic de l’Ajuntament de Saragossa i un referent en planificació estratègica en l’àmbit de les subvencions. A continuació, hi haurà una taula rodona amb representants d’ajuntaments de l’AMB on compartiran les seves experiències en la gestió de l’activitat subvencional.

La sessió vol tractar els reptes que s’enfronta l’administració local per modernitzar i racionalitzar les polítiques de subvencions. En la jornada s’abordarà com dissenyar un model de governança eficaç i transversal en la gestió de les subvencions, com desenvolupar un marc estratègic que reflecteixi la missió i els objectius de l’ajuntament en matèria de subvencions, i com instaurar processos de gestió i atorgament de subvencions que siguin objectius i transparents, i dissenyar un sistema de gestió i publicació de la informació clara i comprensible per la ciutadania.

Dia: dijous 24 d’octubre

Hora: 9:30 – 13:00h

Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan 108, Barcelona)

Inscripcions: http://bit.ly/transparenciaisubvencions

Acte adreçat a regidors/es responsables de “Govern obert i Transparència”, a tècnics/tècniques de l’administració local i a entitats del món associatiu.

Es lliurarà una còpia de la guia “La Transparència en matèria de Subvencions: reptes i propostes de millora” a totes les persones assistents a la jornada.

 

Programa 

La jornada tindrà la següent estructura:

  • Presentació de la Guia La transparència en matèria de subvencions. Reptes i propostes de millora, a càrrec de la Fundació Ferrer i Guàrdia.
  • Conferència Els plans estratègics de subvencions: reflexions i propostes, a càrrec de Fernando París, Cap de l’Oficina d’Estudis i Assessorament econòmic de l’Ajuntament de Saragossa.
  • Taula rodona El reptes dels ajuntaments en matèria de transparència i subvencions, a càrrec de persones representants de diversos ajuntaments.