Presentació de projectes als Pressupostos Joves de CastellbisbalMés d'un centenar de joves van participar en els pressupostos joves de Castellbisbal. En concret, 102 persones van votar les 12 propostes formulades i treballades pels propis joves.

La Fundació Ferrer i Guàrdia s'ha encarregat del disseny i dinamització d'aquests pressupostos participatius en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Castellbisbal. El procés va començar al desembre amb una sessió de disseny de propostes i la recollida de 17 projectes a través de la plataforma virtual Decidim, de les quals 12 van passar l'estudi de viabilitat tècnica i econòmica, i ha finalitzat a l'abril amb les votacions. L'Institut d'Anàlisi Social i Polítiques Públiques (IASPP) ha estat present durant tot el recorregut dels pressupostos participatius i s'han realitzat quatre sessions amb els i les joves: una per dissenyar les propostes, una altra per explicar el procés de votacions, i dues per difondre els pressupostos joves entre els representants dels instituts.

Realitzat a través de la plataforma virtual Decidim, la novetat d'aquests pressupostos participatius és que són els primers que redueixen l'edat perquè puguin participar adolescents des dels 14 anys.

En aquests pressupostos, els i les joves podien decidir en quins projectes destinaven fins a 10.000 euros de la partida de joventut dedicada a activitats i serveis. S'han creat dos categories segons franja d'edat: una per adolescents entre 14 i 18 anys, i l'altra per a joves d'entre 19 i 29 anys. Les iniciatives que han rebut més suport han estat: un taller sobre graffitis i una festa per a joves. Tot i així, altres propostes anaven orientades a la formació, el foment de l'art i l'educació sexual i afectiva.

La previsió és que a partir de l'abril es comencin a executar els projectes que han rebut més suports. Els i les joves seran els protagonistes de desenvolupar les iniciatives acompanyats pels professionals del Servei de Joventut. L'objectiu és que els projectes es finalitzin durant el 2019.