Debat Joves Cadires ColorsUs convidem el divendres 5 d’abril al Centre Cívic Pati Llimona al debat jove amb els candidats/es catalans a les eleccions europees que organitza la Fundació Ferrer i Guàrdia conjuntament amb la Joventut Europea Federalista de Catalunya i la col·laboració de Deba-t.org. A la jornada hi participaran Laura Ballarin (PSC), Ernest Urtasun (Catalunya en Comú), David Bertran (Ciutadans), Alistair Spearing (Junts per Catalunya), així com els representants encara per confirmar d' ERC i PP.

Data: divendres 5 d’abril de 2019

Lloc: Centre Cívic Pati Llimona (Carrer del Regomir, 3, 08002, Barcelona)

Hora: 16:15 – 19h

Activitat gratuïta

Aforament limitat

Inscripcions a: http://bit.ly/DecideixEuropa

 El debat està adreçat a persones joves i és que la sessió vol servir per situar les polítiques de joventut en l’agenda de campanya d’aquests comicis. Els candidats respondran a les preguntes dels i les participants i d’aquí es generarà un debat entre els representants polítics sobre aquestes qüestions. Després s'obrirà un espai de conversa entre els candidats i candidates i els participants. En l’acte també es commemorarà el 40è aniversari de JEF Catalunya.

La importància del vot dels joves

En les últimes eleccions europees només van votar un 27% dels joves espanyols entre 18 i 24 anys. La baixa participació no vol dir una desafecció cap a la Unió Europea, ja que en les enquestes es demostra que les persones joves són la franja d’edat més europeista. Espanya, en concret, segons l’últim Eurobaròmetre és un dels països més europeistes i és que un 66% dels espanyols se senten units a la UE, i se situen així per sobre de la mitjana dels 28 països comunitaris.

Davant el creixement del sentiment euroescèptic i amb governs obertament contraris als valors fundacionals de la UE, des de les institucions europees s’ha llançat la campanya dirigida als joves “Aquesta vegada voto” (This time I’m voting). La iniciativa vol servir per animar i mobilitzar a les persones joves a participar i votar en aquestes eleccions que es consideren crucials pel futur de la Unió Europea.

Targeta CartellEuropees definitiva corregida ok