Imatge de la jornada participativa del 26 de gener

Foto cedida per Districte Sants-Montjuïc

Prop de 90 persones van assistir a la jornada de cloenda del procés participatiu que definirà quins seran els usos i les principals actuacions que es duran a terme al Parc de Montjuïc. Aquesta darrera sessió per elaborar el Pla d’Actuació es va celebrar el passat 26 de gener al Caixa-Fòrum de Barcelona. La jornada va servir per exposar totes les propostes recollides al llarg del procés i perquè les persones participants debatessin, fessin aportacions i esmenes, així com prioritzessin les mesures per ordre d’importància.

Dinamitzat per la Fundació Ferrer i Guàrdia i organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, el procés participatiu ha recollit 232 propostes d’actuació al Parc i s’han realitzat 14 sessions presencials amb veïns i veïnes dels barris limítrofs i els sectors implicats. Recuperar la muntanya perquè esdevingui un pulmó verd i racionalitzar les activitats que allà s’hi fan, millorar la seguretat i la inclusivitat de la gent, així com establir un model de governança pel parc, són algunes de les línies generals del futur Pla d’Actuació.

Les conclusions del procés participatiu i els resultats finals es retornaran entre els mesos de febrer i març. A través de la plataforma Decidim es comunicaran quines han estat les propostes finalment escollides tenint en compte el suport rebut en les jornades de participació, així com la seva viabilitat tècnica i econòmica.  Per últim, els resultats s'exposaran en els Consells de Barri participants en el Pla d'Actuació del Parc de Montjuïc.

Aquest procés participatiu ha estat un dels 33 processos organitzats per l'Ajuntament de Barcelona amb les xifres de participació més altes de l'any 2018. En les 11 sessions presencials realitzades en el darrer any i hi han participat 338 persones. Aquesta alta participació també s'ha plasmat en la vessant virtual. Des de la plataforma Decidim, el Pla d'Actuació de Montjuïc ha rebut 11.339 visites i les propostes recollides han obtingut 3.360 suports.