LogoInternetSegura

En motiu del Dia d' #InternetSegura, recuperem algunes de les conclusions de la jornada #TICsiEducació del passat 1 de desembre perquè cal tenir present els riscos als que s’exposen infants i joves amb les noves tecnologies.

 Els experts recomanen que per conscienciar en la necessitat de navegar de forma segura, cal acompanyar als i les joves en l’aprenentatge de l’ús d’internet tant a casa com a l’escola. Treballar la identitat virtual i desenvolupar un pensament crític envers la gratuïtat, els drets i la privacitat, són essencials perquè els joves utilitzin aquesta plataforma de forma més segura. Aquest és el vídeo-resum de la jornada:

Resum de la jornada TIC's i Educació 

 
CapturaJornadaTICS

El grooming (contacte d’un adult amb una persona menor amb intencions sexuals), el phishing (suplantació d’identitat), el phubbing (enaltir les interaccions digitals per sobre de les presencials) o el cyberbullying (l’assetjament escolar virtual), són alguns dels riscos a l’hora de comunicar-se i compartir dades a internet. Per aquest motiu, des d’aquí posem a disposició de docents i adults la guía SEGURNET. Un conjunt de recursos per identificar com es relacionen els joves per Internet i amb l’objectiu de donar-los eines per navegar amb seguretat i de forma autònoma.

Guia SEGURNET per a professionals

Guia de recursos