1rcongreshospitalethungria2.jpgAvui 17 de novembre ha tingut lloc el 1r Congrés d’entitats de l’Hospitalet de Llobregat, al qual la Fundació ha donat suport en l’organització. L'acte ha servit també per presentar una anàlisi sobre el “Sector associatiu de l’Hospitalet”, elaborat per la Ferrer i Guàrdia, dins d’un grup motor en què també ha participat l’Ajuntament de la ciutat riberenca.

El Congrés, que ha engegat amb una intervenció de la batllessa, Núria Marín, en què ha reconegut la tasca de transformació de la ciutat que han protagonitzat les associacions, ha servit per afavorir un espai de trobada i reflexió per compartir experiències, relacions i eines, entre les entitats de la ciutat i per impulsar la construcció conjunta i compartida del futur de l’associacionisme de la ciutat.

Una altra de les intervencions del Congrés ha estat a càrrec d’Hungria Panadero, coordinadora de l'Institut d'Análisi Social i Polítiques Públiques, que ha presentat el document “Sector associatiu de l’Hospitalet de Llobregat. Estat de la Qüestió”, que conclou que “la realitat associativa de L’Hospitalet és la pròpia d’una gran ciutat en entorn urbà, amb presència d’entitats molt grans i consolidades arreu del país i amb algunes amb una forta base social a nivell estrictament local, però en termes generals un teixit social d’entitats d’abast de barri amb una forta dinàmica comunitària”. Si vols llegir l’informe complet pots fer-ho aquí. També pots llegir altres documents relacionats amb el Congrés aquí