Llibres en venda Fundació Francesc Ferrer i GuàrdiaLa Fundació Ferrer i Guàrdia posa a l’abast de la ciutadania aquesta selecció de publicacions pròpies per continuar la seva labor com a think tank generador de coneixement i facilitador d’espais de reflexió.

Les persones interessades en rebre algun d’aquests exemplars hauran d’enviar un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. amb la següent informació:

  • Nom i cognom
  • Nom del llibre (o llibres) que vulgui rebre
  • Número d’exemplars
  • Adreça on realitzar l’enviament (els preus indicats en cada publicació no inclouen les despeses d’enviament).

Existeix l’opció de realitzar la comanda i recollir-la a l’oficina de la Fundació: carrer Avinyó 44, 1r pis. Barcelona (veure a Google maps).

 

Suggeriments:

De Johan Cruyff a Ada Colau. Entrevistes per a la formació, la reflexió i l’agitació política

Llibre d’entrevistes realitzat amb motiu del 30è aniversari de la Fundació Ferrer i Guàrdia, per continuar la tasca de defensa i generació d’espais de debat i de promoció del pensament, compartint reflexions amb destacats referents del món acadèmic, polític, associatiu i civil.

Alguns dels diàlegs que componen aquesta obra són els mantinguts amb Marta Mata, Salvador Pàniker, Jorge Wagensberg, Forges, Noam Chomsky, Vicenç Navarro, Isidre Molas i per suposat, Johan Cruyff i Ada Colau.

Preu: 15 euros

Portada del llibre "De Johan Cruyff a Ada Colau", de la Fundació Ferrer i Guàrdia. 

 

Principios de moral científica, de Francesc Ferrer i Guàrdia

Obra pòstuma de Francesc Ferrer i Guàrdia, conservat fins 2009 com a manuscrit, i realitzada per mitjà d'un llegat de la seva filla, Sol, a la Biblioteca de la Universitat de Califòrnia San Diego. Es tracta d'un document unitari, de caràcter propositiu i divulgatiu, escrit a la presó, en condicions poc favorables i, evidentment, amb el llenguatge que les conviccions i el context social expliquen.

Preu: 8 euros

Portada del llibre "Principios de moral científica" 

 

Temps d interseccions: la Joventut Comunista de Catalunya (1970-1980), de Xavier Domènech i Sampere

L'autor repassa la història de la Joventut Comunista de Catalunya durant els darrers anys del franquisme i els inicis de la democràcia. El llibre, a banda de descriure i analitzar l'evolució de l'organització, també aprofita per reivindicar el paper de la gent jove en la lluita antifranquista i per analitzar l'impacte que els esdeveniments (polítics, socials, econòmics, culturals...) van tenir en aquella generació.

Preu: 14 euros

Portada llibre "Temps d'interseccions: la Joventut Comunista de Catalunya", de Xavi Domènech 

 

Informe Ferrer i Guàrdia 2015

Aquest document inclou articles de diversa índole, tots ells realitzats des del compromís per a una societat laica. Com cada edició d’aquest document, es dedica un capítol a l’estudi La laïcitat en xifres, impulsat per la Fundació Ferrer i Guàrdia, que pren el pols a la relació entre ciutadania, església i Estat.

Preu: 10 euros.

Portada Informe Ferrer i Guàrdia 2015 

 

Llibertats civils a debat, varis autors

El llibre incorpora resums de conferències entorn als efectes de la crisi sobre les llibertats civils a Grècia, Portugal i Espanya, així com sobre l’entorn a la llibertat d’informació en l’era d’internet. També formen part d’aquest llibre una selecció d’articles d’opinió al voltant de temes com la polèmica Llei de Seguretat Ciutadana o l’atemptat contra Charlie Hebdo i un informe realitzat per la Fundació Ferrer i Guàrdia que analitza el context de l’exercici de les llibertats civils, amb especial atenció als riscos que es deriven de la crisi econòmica i de les iniciatives polítiques del govern espanyol.

Preu: 10 euros.

Portada llibre Llibertats civils, a debat, de la Fundació Ferrer i Guàrdia 

 

Una democràcia ciutadana. El nervi de la República, de Vicenç Molina

Reflexió sobre la ciutadania i la seva incidència en la qualitat democràtica. Tal com diu el nostre vicepresident, “És la ciutadania la que ha construït les democràcies. A la democràcia, doncs, no li calen més adjectius.

Preu: 8 euros.

Portada llibre Una democràcia ciutadana. El nervi de la República, de Vicenç Molina 

 

Escoltisme per a nois. Un manual per a la instrucció de bons ciutadans, de Robert Baden-Powell

Aquest llibre té la seva pròpia història. I quan es publica, el 1908, –primer en forma de sis fascicles quinzenals a partir de gener i, després, en forma de llibre el mes de maig– és quan es posa en marxa, pròpiament, el moviment escolta. El redactat definitiu de l'edició original deu molt, però, a l'experiència que Baden-Powell havia dut a terme els primers dies del mes d'agost anterior, quan va organitzar i dirigir un campament amb 24 nois a l'illa de Brownsea.

Preu: 12 euros.

Portada llibre Escoltisme per a nois. de Robert Baden-Powell 

 

Contra la democràcia participativa: los tramposos atajos hacia la participación, de Jordi Serrano.

El present treball vol ser una provocació al debat i la reflexió sobre la participació. Si amb aquesta iniciativa contribuïm a afavorir la participació democràtica, i especialment la de la joventut, haurem aconseguit el nostre objectiu.

Preu: 8 euros

Portada llibre Contra la democràcia participativa: los tramposos atajos hacia la participación 

 

Francesc Ferrer i Guàrdia: entre la política i la pedagogia, d’Albert Palà, Dolors Marín i Vicenç Molina

Selecció d'articles de diferents moments i mitjans que reflecteixen l’evolució personal de Francesc Ferrer i Guàrdia i la seva passió per la llibertat. Segons els seus autors, en aquests textos és on rau, probablement, el llegat més intens del que va ser l'opció i el compromís de Ferrer.

Preu: 9 euros.

Portada llibre Francesc Ferrer i Guàrdia: entre la política i la pedagogia 

 

Memòria històrica dels Ateneus a Catalunya, de Dolors Marín Silvestre

Treball de recuperació de la memòria històrica del moviment ateneista, tenint en compte la dispersió de la informació en el territori, molta d'ella confiscada. Llibre realitzat en col·laboració amb Ateneus Laics i Progressistes.

Preu: 8 euros.

Portada llibre Memòria històrica dels Ateneus a Catalunya 

 

Laïcitat, una proposta per la convivència. Arrels de la democràcia (I), de Joan-Francesc Pont, Santiago Castellà, Vicenç Molina i Jordi Serrano

Aquesta publicació és una crida a reflexionar, a pensar pel nostre compte. Reuneix diferents articles on s’aplica la visió laica -diversa i diferent com la vida mateixa- als espais de la reflexió i de la quotidianitat.

Preu: 8 euros.

Portada llibre Laïcitat, una proposta per la convivència. Arrels de la democràcia, volum 1 

 

La mare dels ous del calendari, de Víctor Compta

Petita reflexió sobre la composició dels calendaris i les seves festivitats, sistema elaborat pels humans per comptar els dies i regular la vida social i la religiosa, així com l'activitat productiva, domèstica, comercial i per reforçar la cohesió de la comunitat humana corresponent.

Preu: 9 euros.

Portada llibre La mare dels ous del calendari 

 

La República en els cors: el cor de la República, de Vicenç Molina.

Breu i directa reivindicació dels valors de la República per convidar a la construcció d'una ètica civil, realitzada pel nostre vicepresident.

Preu: 9 euros

Portada llibre La República en els cors: el cor de la República, de Vicenç Molina 

 

Quatre referents. Associació, lluita, educació

El llibre repassa les biografies de Marta Mata, Joan Salas Anton, Teresa Claramunt i Anselm Clavé, quatre referents dels moviments progressistes i laics a Catalunya.

Les seves vides, totes amb el lliurepensament i la lluita pels drets civils com a característiques en comú, han inspirat els quatre programes de formació de l’Escola Lliure El Sol –institució amb la qual vam realitzar aquesta publicació–: formació d’activistes, formació de dirigents, formació de treballadors i formació de formadors.

Preu: 12 €

Portada llibre Quatre referents