Acompanyament

L’equip de la Fundació ha assessorat en la fase de diagnosi els Plans Locals de Joventut de Sabadell, Manresa, Caldes de Montbui, Polinyà, Corbera de Llobregat, Canet de Mar, Olivella, Sant Pere de Vilamajor i el Pla Mancomunat del Lluçanès.

Les realitats dels i les joves plantegen especificitats en la diversitat de territoris de la província de Barcelona. Tot i així trobem necessitats comunes que condicionen el desplegament de les polítiques de joventut, que condicionen la implementació d’actuacions i serveis adreçades als diferents col·lectius de joves del territori. La focalització en el desenvolupament de serveis que emfatitzin un acompanyament en els processos de transició juvenils han esdevingut una de les focalitzacions més consensuades en els diferents suports així com el desplegament d’un treball efectiu vers la participació juvenil.

Aquest fet suposa un pas endavant en el desenvolupament de les actuacions d’informació i assessorament que des de fa temps es realitza des dels serveis de joventut. Aquest salt qualitatiu implica també l’impuls del treball transversal tant amb la resta de serveis del municipi, la resta d’agents del territori, entre els que es troben les entitats, i les administracions supramunicipals.

Ens agradaria posar en valor la dedicació, la professionalitat i la versatilitat dels i les professionals de les polítiques de joventut, que amb uns recursos a vegades limitats, despleguen serveis adaptats a les necessitats dels i les joves del territori. L’impuls a la continuïtat i la proximitat, són factors que esdevenen cabdals per tal d’enfortir els serveis adreçats a aquest col·lectiu que representa el 25% de la ciutadania, ja que donen atenció i resposta a les necessitats d’adolescents d’entre 12 i 14 anys. Col·lectiu que, donats els canvis introduïts en el sistema educatiu, focalitza moltes de les actuacions dels serveis de joventut.