DebatEsquerresLaicitatUs convidem a participar en la "V Jornada: Convivència i Cohesió: Debat d'esquerres sobre laïcitat", que tindrà lloc el proper dijous 01/12 a les 19:00h a la Sala Calidoscopi del Convent de Sant Agustí (Bcn).

Ens trobem en un moment d’apropiació per part de la dreta del concepte de laïcitat i de proliferació de conductes xenòfobes, atiades des dels sectors conservadors. Per altra banda, alguns sectors de l’esquerra, des de posicionaments relativistes, han legitimat interlocutors i/o comportaments que no respecten els drets individuals, especialment de les dones; així ho han denunciat autores feministes com Chahla Chafiq, Wassyla Tamzali, Latifa Ben Mansour, Latifa Lakhdhar o Fadela Amara.

Davant aquest context volem fer un debat per prendre consciència i definir alternatives per avançar en un model de convivència que garanteixi la cohesió, alhora que el respecte dels drets.

Comptarem amb els ponents Josefina Bueno, actual Directora General d’Universitat, Investigació i Ciència a la Generalitat Valenciana, especialista en literatura i cultura africana, editora, traductora e introductora de “Hacia una democracia laica: voces de mujeres musulmanas” i Saïd El Kadaoui, escriptor i psicòleg, autor de “No”, 2016; “Cartes al meu fill” i “Límites y fronteras”, docent i col·laborador a El Periódico.

 Descarrega't el targetó