CARTELL_JORNADES_INTERCULTURALITAT_2022.jpgArriben les III Jornades d’Interculturalitat 2022 dedicades a l'acció comunitària intercultural, el treball en xarxa i al territori. Des de la Fundació Ferrer i Guàrdia, conjuntament amb Esplais Catalans i l’Escola Lliure el Sol, us convidem a participar en aquesta sessió per treballar la construcció d'alternatives de cooperació, diàleg, coneixement i reconeixement mutu.

L'objectiu és crear sinergies amb projectes i organitzacions que desenvolupen l'acció comunitària des d'aquesta perspectiva per avançar en la transformació de les relacions de desigualtat. L'elecció de la temàtica respon a les necessitats detectades en una enquesta en les entitats de base del lleure educatiu.

La ponència anirà a càrrec de Roser Girós. Professora d'Antropologia de l'Educació a la Facultat d'Educació de la UAB, està cursant un Doctorat Industrial amb l'Institut de Govern i Polítiques Públiques, en una recerca aplicada sobre la interculturalitat en les activitats educatives del fora escola, que es promou Pla de Barris de l'Ajuntament de Barcelona.

Es comptarà amb 3 experiències acompanyants en la jornada:

  • L’Associació Educació i Lleure Ubuntu, entitat que arran de conèixer el barri i les seves necessitats, va decidir ampliar l’oferta lúdica educativa per tal de poder portar a terme diferents projectes amb les veïnes del barri.
  • Mujeres Pa’lante, un espai d’acompanyament a dones per oferir-los informació i recolzament i també esdevenint un espai de trobada i xarxa solidària.
  • Ruidophoto amb el projecte Infraexpuestos, un taller de fotografia participativa realitzat amb un grup de joves marroquins que va arribar a Catalunya sense referents adults conjuntament amb el grup de joves de l’Esplai GMM de Lluïsos de Gràcia.

Data: dissabte, 21 de maig de 2022

Hora: 9:45 - 14:00h

Format: Presencial

Lloc: Ateneu La Bòbila (Carrer de l'Estudiant, 1, 08016 Barcelona)

Inscripcions

En edicions anteriors de les Jornades d'Interculturalitat es van treballar les narratives antiracistes, com funcionen els marcs mentals i com influeix l’imaginari social o els referents culturals en el nostre diàleg, així com la participació amb entitats diverses.