FFG EsdeConyaLa Fundació Ferrer i Guàrdia juntament amb Nus Cooperativa han portat a diferents auditoris de Catalunya l’obra “És de Conya". Es tracta d'una sessió de teatre-fòrum adreçada a un públic juvenil que busca generar la reflexió sobre la violència en la parella, la socialització del gènere, els mites de l'amor romàntic i la identificació i gestió d'aquestes violències. En total, prop de 800 joves de Catalunya han gaudit i après amb aquest espectacle, que a la vegada, apropa les arts escèniques a un col·lectiu poc habituat a anar al teatre.  

Les funcions s’han desenvolupat arreu del territori català. En concret, es van realitzar dues sessions a Seròs (Lleida), dues a Salt (Girona), dues a Montblanc (Tarragona) i una a Barcelona. En l‘auditori de Barcelona també es va representar l’obra “1000 likes”. Una altra sessió de teatre-fòrum també de Nus Cooperativa que reflexiona i busca la prevenció del ciberassetjament escolar.  

El públic d’aquestes sessions de teatre-fòrum han estat estudiants de secundària i adolescents membres d’esplais gràcies a la col·laboració d'Esplais Catalans. En aquestes obres, les persones del públic tenen un paper actiu i tenen l’oportunitat de pujar a l’escenari per substituir a un actor o actriu per provar diferents estratègies o solucions als problemes del personatge. Es busca així un assaig col·lectiu per a estimular la reflexió en primera persona. Els continguts del teatre-fòrum "És de conya" ha estat elaborat per Nus Cooperativa en col·laboració amb el Grup de Recerca sobre Estudis Socials de Gènere, el Poder i la Subjectivitat de la Universitat Autònoma de Barcelona.  

Des de la Fundació Ferrer i Guàrdia portem més de cinc anys utilitzant el teatre-fòrum com una eina dinàmica i entretinguda per conscienciar a adolescents i joves davant de problemàtiques socials que els afecten com la violència masclista o el ciberassetjament escolar.