FFG QuadernCela TW Tancat a la presó La Model de Barcelona i esperant el seu afusellament. Aquests són els últims moments de la vida de Francesc Ferrer i Guàrdia que relata la recent novel·la “Quadern de cel·la: apunts de darrera hora” de l’historiador Pere Solà.

El proper dijous 14 d’octubre, la Fundació Ferrer i Guàrdia presenta aquesta obra que s’inspira en la vida del fundador de l’Escola Moderna. L’autor, Pere Solà, participarà en un diàleg conduït per Vicenç Molina, vicepresident de la Fundació Ferrer i Guàrdia.

Quadern de cel·la és una novel·la que recorre a través d’un manuscrit totes les etapes vitals de Ferrer: la seva infància, la militància política, les seves relacions familiars, així com el seu període com a educador i com a impulsor de moviments socials. Tot plegat, amb el rerefons de la realitat social de Catalunya durant la primera dècada del segle XX amb l’impuls del sindicalisme, el terrorisme i la revolta popular contra la guerra colonial al Marroc.

Pere Solà i Gussinyer és historiador i catedràtic emèrit d’Història de l’Educació a la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialitzat en temes sobre educació i associacionisme, també ha investigat profundament sobre la figura i obra de Ferrer i Guàrdia.

Informació general

Data: dijous 14 d’octubre

Lloc: Espai Ferrer i Guàrdia (C/Avinyó 44, Barcelona)

Hora: 18:30h

Format: presencial (aforament limitat)

Inscripcions