portada libroEl proper 5 d'octubre, la Fundació Ferrer i Guàrdia presenta el nou llibre del periodista Gil Toll titulat "El Diluvio: la prensa y la Segunda República". En aquest assaig es recupera la memòria del diari popular més longeu de la ciutat de Barcelona durant l'etapa republicana. 

El Diluvio va ser un diari nascut el 1858 amb el nom d'El Telègraf. Durant els seus 81 anys de vida es va convertir en un punt de trobada de republicans, federalistes, anarquistes, catalanistes, així com corrents culturals transformadors: l'esperantisme, la maçoneria, el lliurepensament, el laïcisme i la pedagogia moderna. Obertament compromès amb la II República, els seus periodistes van acabar a l'exili al final de la Guerra Civil i el llegat del diari es va perdre durant la dictadura franquista. 

L'autor del llibre, Gil Toll, participarà en aquesta presentació que comptarà amb una conversa amb Vicenç Molina, vicepresident de la Fundació Ferrer i Guàrdia. 

Gil Toll és periodista i reporter en el programa Valor Afegit de la Televisió de Catalunya. Professor a la Universitat Autònoma de Barcelona, s'ha dedicat els darrers anys a investigar la història de diaris republicans com l'Heraldo de Madrid, El Liberal de Madrid i El Diluvio de Barcelona. 

Informació general: 

Data: dimarts 5 d'octubre de 2021

Lloc: Espai Ferrer i Guàrdia (C/Avinyó 44, Barcelona)

Hora: 18:00h

Format: presencial (aforament limitat)

Inscripcions