Agenda

Agenda

29 de Novembre
VI edició FESTIVAL ENMUT

Xarxa d'equipaments

Entre el conjunt de recursos que la Fundació ofereix per a donar suport al moviment associatiu, trobem els espais que formen el patrimoni immoble de la Fundació i que està destinat a enfortir el teixit d’entitats laiques i progressistes:

Entre el conjunt de recursos que la Fundació ofereix per a donar suport al moviment associatiu, trobem els espais que formen el patrimoni immoble de la Fundació i que està destinat a enfortir el teixit d’entitats laiques i progressistes:

L'Ateneu Ferrer i Guàrdia

La Fundació Ferrer i Guàrdia posa a disposició d’entitats i associacions els locals que es troben a la planta baixa de l’edifici del carrer d’Avinyó número 44 de Barcelona. Aquestes instal·lacions permeten realitzar activitats de caràcter formatiu, cultural i educatiu i, al mateix temps, es pretén que siguin un punt de referència per als moviments laics i progressistes.

Els locals, que són totalment accessibles per a persones amb discapacitats, comprenen els següents espais:

  • Sala Romà Planas (cap. 12 persones)
  • Aula M. Aurèlia Capmany (cap. 10 persones)
  • Sala d’actes Pi i Margall (cap. 50-60 persones)
  • Aula Frederica Montseny (cap. 30 persones)
  • Sala Biblioteca (cap. 12 persones)

ateneuffg1ateneuffg2ateneuffg3

La Fassina de Rubí

El local del carrer Molí 21, al barri de la Plana del Castell de Rubí és la seu del Centre d'Esplai l'Eixam i l’Ateneu Molí 21. Es tracta d'un edifici de tres plantes de les quals l'Eixam ocupa la primera i la segona. La seva façana és un exemple de les construccions industrials de principis del segle XX i per això l'edifici està inclòs en el catàleg del patrimoni industrial de Rubí. Va ser originàriament la fassina del celler del Castell.

La Fundació Ferrer i Guàrdia dóna suport al projecte de base mitjançant la signatura de convenis amb l’administració i fent d’avaladors del projecte.

eixam1eixam2eixam3eixam4

Mas del Amigo

La finca denominada Mas del Amigo, propietat de la Fundació Ferrer i Guàrdia  gràcies a la donació de la Família Castellà-Surribas, es troba situada en el terme municipal de La Ràpita, a les Terres de l'Ebre.

Juntament amb Acció Escolta de Catalunya, la Fundació continua el projecte de convertir el Mas del Amigo en un Campament Escolta Internacional i Estació biològica ambiental per tal de fomentar l’estudi i també oferir un espai per què els joves puguin fer activitats respectuoses amb la natura.

Mas del Amigo en les diferents fases d'obres:

mas del amigo fases obres

Ermita de Vilanova i la Geltrú

L’Ermita de Sant Joan d'Enveja va ser cedida per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú el 2007 per tal que, un cop restaurada i rehabilitada, esdevingués la seu del Centre d'Esplai Drac Màgic. Des de gener de 2011, la seu de l'esplai ja és una realitat, i cada dissabte s'hi troben infants i joves vilanovins.

Local La Plana 10

Local de l'Agrupament Escolta Sant Francesc Xavier a Barcelona, disposa d’uns 300 m2 on l’agrupament desenvolupa les seves activitats escoltes així com el projecte Espai Jove, un punt de trobada de joves d’Acció Escolta de Catalunya.