logo-universitat-lliureLa Fundació Ferrer i Guàrdia i Cercle Pedra Tallada, en conveni amb l’Ajuntament de Palafrugell, impulsen la Universitat Lliure de l’Empordà.

Aquesta iniciativa no constitueix per si mateix un projecte d'alts estudis, ni s'emmarca en la concepció tradicional d'una universitat per a la formació acadèmica, l'impuls i desenvolupament de futurs professionals, especials o experts en alguna matèria, sinó que constitueix una Escola de Formació de Ciutadans, que pretén la millora contínua de la societat, la convivència des dels valors de la llibertat i la igualtat i busca el seu origen en la paideia grega, traduïda per Marco Tulio Cicerón sota el terme d'humanitas.

La Universitat Lliure de l'Empordà té el propòsit de convertir-se en un referent per a l'extensió cultural, mitjançant la convocatòria anual de cursos d'estiu i activitats culturals, englobats sota la denominació comuna d'Universitat d'Estiu, encara que la seva activitat pretén dur a terme algunes accions al llarg de tot l'any, per mantenir vius els valors que li són propis. Per tant complementarà la seva activitat acadèmica i els fòrum de Debats, a l’hivern impulsant, l’anomenada Universitat d'Hivern de la Universitat Lliure de l'Empordà.

La Universitat Lliure de l’Empordà, encara que Universitat Popular i d'extensió cultural, es proposa mantenir una relació estreta amb tots els centres d'Alts Estudis i Universitats Públiques de Catalunya i de Girona en particular i relacionar-se amb la Xarxa Vives d’universitats. Aquesta xarxa constitueix una plataforma única que aporta valor afegit a les universitats dels territoris de parla catalana, a tota comunitat universitària i la societat; obtenint-ne el reconeixement, l'empara i la validació dels cursos i les activitats formatives i culturals, que formen part de la seva comesa.

Us animem a conèixer i participar en les activitats previstes per aquest proper estiu 2013:

www.universitat-lliure.org