La llibertat de pensament i el dret a la informació - Taula rodonda de debat

Dijous 3 de desembre de 2015, 19:00 -20:30 h.

Tant la llibertat de pensament com la d’informació es fonamenten en el dret essencial de tot ésser humà a saber i a traslladar a un altre ésser humà allò que sap. Tots i totes som, al mateix temps, hereus, dipositaris, transformadors i transmissors d’informació.

És així que hem anat evolucionant el pensament i modificant la societat.

Denegar o limitar aquesta aspiració natural de les persones a informar-se i a informar suposaria haver arribat al final de la història i assentar una societat immobilista on no hi hauria espai per a nous drets humans.

En un moment clau com és el de l’actual transformació del sistema mediàtic en la societat de xarxes –on els processos de comunicació han deixat de respondre a l’esquema hegemònic de linealitat i unidireccionalitat– proposem un debat que permeti identificar els reptes i les limitacions als quals s’enfronten avui la llibertat de pensament i el dret a la informació, tant per la labor d’informar sense sacrificar el principi de servei públic com per a exercir la ciutadania sense renunciar als valors democràtics.

Ubicació: 

Ateneu Barcelonès, Sala Sagarra (Carrer de la Canuda, 6, Barcelona)

 

Programa

Obertura a càrrec de Joffre Villanueva, vicepresident de la Fundació Ferrer i Guàrdia.

Ponents:

Anna Clua. Professora dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC. Membre del grup d’investigació "Espais Crítics" i de la Xarxa DIC

Mercè Díez. Professora del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB. Membre del Grup d’Investigació en Estructura i Polítiques de Comunicació “Daniel Jones”.

Dardo Gómez . Ex Secretari General de la Federació de Sindicats de Periodistes. Membre fundador de la Xarxa pel Dret a la Informació i la Comunicació.

FFIG targetons 2015 LlibertatPensamentDretInformacio